lørdag 23. april 2011

Restemat med "nogo attåt".


Etter gårsdagens Osso Bucco var det igjen litt kjøtt og masse deilig kraft. Det får danne basis for dagens middag. Med en god porsjon kjøttboller blir det nok mat til fire. Minst!

Kjøttboller.


1 kg kjøttdeig
1/2 finhakket løk. Gjerne rød
2 egg
1-2 dl fløte
3-4 skiver hakket Dansk salami
3 ss cottage cheese
1ss pofiber
1 ts salt
1ts oregano
1ts chillipulver
2 ts paprikapulver
3-4 ts olje som det har ligget soltørkede tomater i
hvitløkspepper.



Ha alt untatt fløten i kjøkkenmaskin, og bland godt. Spe med fløte til du får en ganske fast, men ikke hard deig som lett lar seg forme. Stek gjerne en prøvekake for å smake om det mangler krydder.
Kle to bakeplater med bakepair. Sett ovnen på 175g varmluft. Lag små kjøttboller med en dessertskje, og sett på bakeplaten. Du får 50-60 stk av denne porsjonen.

 Kansje trenger du ikke alle i suppen?
Jeg lager alltid en stor porsjon når jeg først skal lage kjøttboller. Det jeg ikke bruker fryser jeg til siden.



Stek kjøttbollene i 15 - 20 minutter.  Ta opp restene av Osso Bucco kjøttet fra kraften, og del det i mindre biter. Ha kjøttbollene over i kraften. Smak til med mer krydder om du synes det trengs. Gi kraften og bollene et oppkok og la alt bli gjenomvarmt. Ha i kjøttbitene til slutt og varm dem i suppen.
Ha kjøtt og kjøttboller i en suppetalerken. Øs den gode kraften over, og dryss over litt hakket bladpersille.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar