Dette brukte jeg + valnøtter :)
5 dl revet hvitost
2 ss mandelmel
3 ss pofiber
2ss fibrex
1 ss fiberhusk
1ts jbk
1 ss sukrin
2 ts bakepulver
1 dl fløte
50 g hakkede valnøtter
Sett ovnen på 175g varmluft. Visp stiv luftig eggedosis av egg og sukrin. Hakk valnøtter og riv osten.
Bland alt det tørre godt. Hell det i eggedosisen men du visper. Spe med fløten.
Tilslutt rører du inn osten. Ha deigen i en bakepapirkledt liten langpanne. Min er 26x26.
Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
Det ble ikke veldig høyt, men det går fint å skjære det i stykker som deles i to.
Dette ble vår raske og sene Søndagsfrokost i dag.
Brødet smakte nydelig med en god vellagret ost, cherrytomater og calamata oliven til..
Ser ut som et deilig brød! Enig med deg, av og til bare må man ha noe brød å legge pålegget på.
SvarSlettJeg ser at du bruker pofiber. Jeg har en pakke pofiber i skapet som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal bruke. Hvordan fungerer pofiber sammenlignet med fiberhusk? Har de veldig forskjellige egenskaper?
Ser veldig godt ut! Jeg skjønner jeg må handle litt i morgen. :)
SvarSlettDu trenger litt mer pofiber enn fiberhusk, men det veier jo ingenting, Så det blir nesten ikke karber, og du slipper den litt knasende følelsen du kan få av fiberhusk.
SvarSlettPofibern er super i kjøtt og fiskedeiger også:)
Ok, takk for forklaringen. Da skal jeg prøve meg frem litt med den pofiberen. Den var jo også veldig mye billigere enn fiberhusken.
SvarSlettOg om du handler i Sverige koster den bare 15kr pakken:)
SvarSlettHar lagd dette brødet MANGE ganger nå. Prøvde til og med å bytte ut valnøttene med 100g paranøtter, som også var veldig godt. En annen gang la jeg til 50g mandler til valnøttene. Namnamnam.
SvarSlettSÅ hyggelig at du liker det! :)
SvarSlett