fredag 29. april 2011

Baba Ganoush..


Denne herlige Aubergine dippen fra Midt Østen har like mange navn som det finnes varianter av den blant annet: Baba Ganosh, Fattigmanns kaviar, Pure de Berejenas, og sikkert mange flere. Min oppskrift er en gang funnet på en Amerikansk matblogg, så hvor autentisk den er vites ikke, men nydelig smaker det. Tradisjonelt brukes pitabrød til. Jeg serverer agurkstaver og ristet LCHF brød skjært i tynne staver. En nydelig liten forrett. Eller som tiltygg ved siden av litt godt drikke.

1 medium stor aubergine
1 fedd hvitløk
3ss olivenolje
saften fra en halv sitron
1/2 ts cumin
1 ts chillipulver (eller helst finhakket chilli om du har)
2 gode ss trykisk youghurt
salt og pepper

Sett ovnen på 180g varmluft. Legg auberginen på en bakepapirkledt stekeplate. Bak den i 30-45 min til den er litt myk å kjenne på og har skrukkete skall. Avkjøl den. Del den i to på langs og grav ut inmaten  med en skje. Ha den i en bolle sammen med resten av ingrediensene untatt youghurten. Kjøres glatt med stavmikser. Bland i youghurten og smak til om den trenger mer krydder. Sett den i kjøleskapet en stund så smakene får satt seg før du serverer. Ringle over litt god olivenolje og pynt med bladpersille.
Lag gjerne dobbelt porsjon for dette er godt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar