mandag 4. april 2011

Mine beste vaffler.

Her kommer vaffeloppskriften min. Smaken blir faktisk veldig lik vanlige vaffler.
Men platene blir litt tynnere.



6egg
1pk 200g kremost naturell
2 gode ss rømme
2ts bakepulver
4-6 ss sukkrin
4ts JBK
2ts fiberhusk
1-2 ss pofiber
1 ts  kardemomme

Visp eggedosis så stiv som mulig..bland in kremost, rømmen og det tørre
på lav hastighet i mixer'n. La røra hvile kaldt en stund.
Stekes i vaffeljern.Hele røra har ca 13 karber om du regner med eggene.
Du får 8-10 små vaffelplater.

Server m rørte bringebær og CF

Disse er forresten kjempegode uten søtstoff...
fylt med snøfrisk og røkelaks / hvitløksost og salami for eksempel!

9 kommentarer:

  1. Dette ser godt ut! Går det an å bytte ut JBK med fiberhusk eller noe annet? Og hva er pofiber? Kan dettes også byttes ut med noe?

    SvarSlett
  2. .. Og hva er CF? Vil gjerne lage vafler... ;-)

    SvarSlett
  3. Nei, jeg tror ikke det blir vellykket med fiberhusk her.Fiberhusk gir lett en litt "grusaktig" konsistens som ikke blir så godt i vafler.
    Pofiber er fiber fra potet og er et tykkningsmiddel.

    CF= Creme Fraishe

    SvarSlett
  4. Hei! Hva er JBK? Og hvor får man tak i det?

    SvarSlett
  5. Hei Line!

    JBK er Johannesbrødkjernemel. Du får det på helsekostbutikker.

    SvarSlett
  6. Hei!

    Takk for hjelpa. :-)
    Veldig inspirerende blogg du har. Har prøvd mange av oppskriftene allerede.

    Takk for at du legger de ut!
    Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  7. Ååå jeg er så glad i deg! Disse så jo bare nyydelige ut! Men jeg lurer på - har du prøvd å lage de uten søtning og slikt, og hatt pålegg på? Ost og skinke etc, og rulla sammen? Hadde vært et lettvint alternativ til matpakke og slikt tenkte jeg da :)

    Tusen tusen takk for at du deler!

    SvarSlett
  8. JA!!! Det blir kjempegodt. Har servert disse til lunch med snøfrisk og røkelaks....hvitløksost og salami. Det var virkelig vellykket! Og du kan gjærne ha litt krydderurter i røra om du vil. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Supert! Nammenam :) :)

      Slett