mandag 21. januar 2013

Pulled pork med sellerifries


Nå får du billig frossen ribbe på salg etter jul.
 Eller du har kanskje en i fryseren? 
Da kan det være artig å prøve seg på noe annet enn den
 trauste Norske juleribba.

Pulled pork er egentlig en grillrett fra Sørstatene i USA
. Den lages vel vanligvis på en utbenet svinenakke,
 men det går fint med ribbe også for kjøttet skal ikke være for tørt
. Mest populær er den antagelig 
North Carolina der kjøttet både røykes og grilles
 til det er så mørt at du kan trekke det
i tråder med to gafler. Derav navnet.
  Det serveres med en god barbecuesaus, grillet løk
og hamburgerbrød. Samt coleslaw.
 Vi har valgt å ovnsbake den, og spiste den med 
lavkarbobrød, løk, og sellerifries til. 


Vi brukte en tynnribbe på drøyt 2 kg.
 Benet den ut og skar av svoren. Det går fint
med en god skarp kniv. Kast ikke bena!
De blir super suppekraft:
 Start gjerne dagen før med å gni inn ribba med en krydderrub

2 ss flaksalt
1ss paprikapulver
2ts ingefærpulver
1ts pepper
1ts hvitløkspulver

Deretter lager du barbequesausen.


I tykkbunnet kjele blander du:

1 dl sukkerfri ketchup
2 dl hakkede hermetiske tomater (jeg brukte den m chilli )
2 -3 ss god edikk (jeg brukte hjemmelaget blåbæreddik)
1dl vann
2ts sennepspulver
1-2 ss soyasaus
2ts worcestershiresauce
1ts finmalt pepper
1ts hvitløkspulver

2 middels gule løk

Kok under omrøring i 30 minutter. Smak på sausen
Den skal være skarp og litt søt.
Smak den til med brun sukrin eller annet søtstoff om det trengs.
I USA har de somregel masse brunt sukker både i ruben og sausen,
 men det er ikke nødvendig
i det hele tatt for et godt resultat.




Legg ribba i en godt smurt ildfast form eller en gryte med lokk.
 Jeg brukte en form med folie over.
Hell barbecuesausen over ribba og legg skivet løk på toppen.
Legg på lokk eller kle den med folie.

Bak formen i ovnen ved 125g varmluft i ca 4 timer. 
Ikke ta av folien eller lett på lokket før det.



Etter 4 timer prøver du med en gaffel om kjøttet er lett å trekke i tråder.
 Er det ikke det må det steke lenger. Mitt var ferdig
, men jeg ønsket litt stekeskorpe på
og satte kjøttet i ovnen sammen med sellerifries'n .
 Den lager du lett ved å dele sellerirot i 
litt tynne strips.
 Ha dem i en liten langpanne sammen smør eller olivenolje
 og stek på 175g 
i ca 20 min. De er klare når de er møre.
 Strø dem med salt når de er klare.


Ta ribba ut av panna og riv kjøttet i tråder med gaflene.
 Legg kjøttet på en skive lavkarbobrød
(om du vil ha brød)  øs over løk og litt av den gode sausen.
Legg en skive på toppen. Server med fries'n.









4 kommentarer:

  1. Ja, se der ja! Ser helt fantastisk ut Nannah! Noe for neste søndagsmiddagsprosjekt kanskje?

    Godt at du får lagt ut bloggposter igjen. Hurra for det! :)

    SvarSlett
  2. Hei, ser det har vært rolig på bloggen din det siste året! Ville bare si at jeg leter opp flere gode "langsteik"-oppskrifter hos deg og fryder meg over nydelig resultater!!! Takk!!

    SvarSlett
  3. Så hyggelig! :) Gretel.

    SvarSlett
  4. Thanks for one's marvelous posting! I certainly enjoyed
    reading it, you are a great author.I will make sure to
    bookmark your blog and will come back later in life.
    I want to encourage that you continue your great work,
    have a nice evening!

    SvarSlett