lørdag 9. april 2011

Rask, lun Lørdags-salat med biffkjøtt.

Det lønner seg å kjøpe Entrecôte i Sverige om du har mulighet til det. Den koster halve prisen av det vi betaler her og er perfekt mør, i hvertfall om du ikke velger den aller rimligste kvaliteten.
Velg et stykke med isprengt fett så får du saftig og godt kjøtt.
Dette ble herlig Lørdags-lunch til to.

1 middels Entrecôte
1/2 middels stor rødløk
8 små sopp
8 sukkererter
5 cherrytomater
1 moden avocado
1 neve valnøtter
100 g blandet grønn salat
8-10 Calamates oliven.
Salt og nykværnet pepper



Fordel salaten i to salat skåler. Stell kjøttet og skjær det i 1 cm tykke strimler.
Skjær rødløk og sopp i skiver, og del cherrytomatene i to.
Stek kjøtt, løk og sopp raskt i en stor vid kjele eller en wokpanne.Salte og peppre.
Jeg stekte i smør, men til wok bør du bruke olje og heller blande inn smør etterpå.



Når kjøttet er pent brunet tilsetter du sukkererter og tomater. Fres i et par minutter.
Imens deler du avocadoen i biter. Du kan godt steke den også, men den jeg fikk i dag var så perfekt moden at det ikke var nødvendig. Ha i en neve valnøtter og rør rundt. Ikke stek de.
Fordeles i salat skålene, og tilsett avocado og oliven.
Kvern pepper over. Om du vill kan du også ringle litt balsamico over, men det er ikke nødvendig.


3 kommentarer:

  1. Dette ser jo bare helt fantastisk ut!

    SvarSlett
  2. Så utrolig godt det ser ut.

    SvarSlett
  3. Det var veldig godt, selv om det var en litt "ta det man har i kjøleskapet" salat.
    Kan absolutt anbefales:)

    SvarSlett