Det har vært en Lørdag i hjemmekosens navn. Jeg har bakt en helt fantastisk Foccacia-variant som egentlig skulle bli rundstykker, men det er ikke alltid eksperimenter går som man tror...no Sir...
Men fabelaktig godt ble det, og veldig lite karber var det i dem. Oppskriften er en litt ombygget versjon av Linneva sin rundstykkeoppskrift inne på Lavkarbo.no,
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
4 ss mandelmel
20 g pofiber
5 ss Fibrex
1 ss Fiberhusk
2 ts bakepulver
2 ts sukrin
1/2 dl kremfløte
8 egg
7dl revet mild hvitost
Bland alt godt sammen i kjøkkenmaskin. La deigen vile i ti minutter.Sett stekovnen på 175g varmluft
200g om du ikke har varmluftskomfyr. Kle en liten langpanne ca 30x30 med bakepapir.
Stekes midt i ovnen 20-25 minutter. Jeg fikk 12 store biter av denne porsjonen.
For karbetellere var det 13 karber i hele røra om man ikke regner karber i egg....for de som teller med eggene blir det ca 20. Så en ganske stor bit av dette Focacciabrødet gir ikke mer enn 1,1 -1,8 karber.
De smakte helt nydelig med pålegg på, men er jo supre til for eksempel en kylling BLT sandwich.
Heisann, dette så godt ut!
SvarSlettVet du om det er noe jeg kan bruke i stedet for Fibrex?? Har ikke det....
Stor fan av oppskriftene dine, bruker dem flittig :o)
Det går sikkert fint å bytte ut med pofiber eller fiberhusk. Så koselig at du liker oppskriftene mine :)
SvarSlettÅ ja! Har skrevet ut hele oppskriftstråden din og bruker den flittig. Fiberhusk og pofiber har jeg!!
SvarSlett