mandag 30. mai 2011

Baconpølser med Tomatfrittata.

Dette er en enkel og god frokost...eller lunch. En saftig Frittata med pølser til hoder deg mett lenge. Frittataen kommer opprinelig fra Italia og er en versjon av den Spanske tortilla de patatas, men der Spanjolene bruker poteter bruker Itaienerne gjerne pasta...jeg bruker ingen av delene.
En Frittata kan inneholde det meste av grønnsaker og kjøtt.Bruk gjerne rester fra gårsdagens middag. I dag ble min helt enkel, og tomatene passer veldig godt til baconpølsene (som selvfølgelig er lavkarbo)

Snitt skinnet på pølsene. Stek de i smør på middels varme. Hold dem varme mens du lager Frittataen.



Tomatfrittata.

3 store egg
3-4 ss fløte
4-6 cherrytomater i båter
en purrebit
salt, pepper og paprika pulver



 Pisk eggene lett med salt og fløte. Varm en liten stekapanne og ha i en god klatt smør.
Fres purre og tomater raskt. Dryss over parika og pepper, og skru ned varmen før du har i eggene.
Dra eggemassen inn mot midten av panna et par ganger mens den stivner. Legg over lokk og stek til overflaten er nesten stiv. La Fritattaen gli fra panna og over på en tallerken. Og snu den så over i panna igjen.


 Stek et par minutter og den er klar til servering sammen med pølsene. Fire pølser og denne Tomatfrittataen blir god frokost til to.




2 kommentarer: