lørdag 14. mai 2011

Ovnsbakt lakseloin med grønnsaker og agurksalat.


I disse herlige Maidagene hvor yndlingsbeskjeftigelsen er å stelle i hagen er det godt med enkel middag som stort sett lager seg selv. Laks er herlig forsommermat og med agurksalat blir det nesten sommerstemning!
Du kan godt gjøre ferdig formen tidlig på dagen og sette den i kjøleskapet med folie over til en time før den skal stekes. Lag agurksalaten noen timer før du skal spise så den får tid til å trekke.

Agurksalat.

1/2 slangeagurk
1/2 dl vann
saft av en halv sitron
1 ts god eddik gjerne hvitvin
salt og pepper
1  ts sukrin

Høvle tynne agurkskiver med en ostehøvel. Bland laken og smak på den om den er passe sur/søt. Ha agurkskivene i en skål og tøm dressingen over. Sett skålen kaldt til du skal spise.


Smør en liten ovnspanne eller en vid ildfast form. Legg i så mange lakseskiver du vil ha. Strø litt grovt havsalt og nykværnet pepper over skivene. Ha oppi grønsaker i biter. Du trenger ikke så mye. Jeg brukte noen sukkererter, en bitteliten gulrot,en liten bit sellerirot, en bit purre, en kvart rødløk og en ring paprika.
Klatt over godt med smør. Pakk formen inn i folie og bak i ovnen i ti minutter på 175g.
Deretter tar du formen ut. Tar av folien og skrur opp til 200g. Bak videre i 5-10 minutter til laksen er gjenomstekt og grønnsakene fortsatt er litt spenstigeServer laksen med grønnsakene, den gode skyen fra formen,
 agurken (uten lake), sitronbåt, og en god klatt rømme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar