tirsdag 10. mai 2011

Grillet Entrecot med hjemmelaget Bernaise.


Hva smaker vel bedre i disse praktfulle forsommerdagene enn grillmat! Hansel har blitt biffekspert, og tryller fram de lekreste kjøttstykker på vår lille gassgrill (som vi kaller Lillegrill )
Den er perfekt for oss to og blir brukt veldig mye. Ja, den kan til og med brukes med et par gjester tilstede!

For et godt resultat gjelder det å ha gode råvarer. En god Entrecott skal være3-4 cm tykk. Kjøttet skal ha godt med marmorering og gjerne litt fett og en tydelig fettrand. Og kjøttkvaliteten skal være så god at dette fettet smaker som fløte. Husk å ta kjøttet ut av kjøleskapet å la det hvile på kjøkkenbenken i en time før du skal bruke det.


Rub a dub krydder.

5ss paprikapulver
2ss salt
2ss sukrin
2ss chillipulver
1ss nymalt pepper
1ss finmalt hvitpepper
1ss tørket oregano
1ss hvitløkspulver
1ss løkpulver
1ts kajennepepper

Bland godt i en bollle, og ha blandingen over i en lufttett beholder. Nok til mange biffer dette, og krydderet er nydelig til svinekjøtt og i burgerkjøttdeigen også.
Hansel pensler kjøttstykkene med Rapsolje for han strør på godt med vår versjon av Wilsons Rub a Dub grillkrydder eller ferdig kjøpt "American steakhouse seasoning". Kjøttet hviler i 20 minutter.
Så tenner han grillen og lar den forvarmes i ti minutter. Legg på kjøttstykkene på svakeste varme(på vår grill...dette kan være individuelt) Stek kjøttet 5-10 minutter på hver side avhengig av hvor gjenomstekt du vill ha det , og hvor tykke stykkene er. Ha på lokket under grillingen for best resultat og smak. Ved 10 minutter og 3 cm kjøttstykke får du en gjenomstekt biff. Skru deretter av varmen. La biffen hvile enten i grillen, eller innpakket i folie i 5-10 minutter.Imens kan du lage sausen. Denne Bernasievarianten er vel ikke helt som den ekte, men den går kjemperaskt og lage. Og den smaker godt.Bernaisesaus.

100g smør
1 dl fløte
2 eggeplommer
1,5 ss bernasieessens eller sitronsaft
1 ts finhakket Estragon
1ss finhakket persille

Bland alt i en tykkbunnet kjele og varm det på svak varme til blandingen tykkner. Den må ikke koke.
Rør hele tiden og gå ikke vekk fra kjelen. Når den har fått passe tykk sausekonsistens er den klar.Biffen serveres med det du måtte ønske av grønsaker eller salat. Vi surret noen sukkererter sammen litt rødløk og sopp. Stekte cherrytomater er også nydelig tilbehør. Legg dem gjerne noen minutter på grillen sammen med biffene.


3 kommentarer:

  1. Oh Lord! Drømmemiddag! Når alt kommer til alt vet jeg ikke om det egentlig finnes noe bedre måltid på denne planeten enn en vel tilberedt entrecote av god kvalitet. Med bearnaise! Ah, en klassiker! Og sikkert enda bedre med rub a dub-krydderet ditt! Jeg tror dette må bli resulatet neste gang jeg drar frem grillen :)

    SvarSlett
  2. Jeg er så enig! Mitt favorittspise! Men som sagt...biffen MÅ være av god kvalitet!

    SvarSlett