onsdag 1. juni 2011

Har du en slakterbutikk?


Jeg vet at de begynner å bli sjelden vare i Norge, men har du en slakterbutikk eller en god ferskvare/kjøttavdeling der du pleier å handle så bruk den for det den er verdt!

Du trenger slett ikke nøye deg med ferdig pakkede kjøttstykker fra disken. Vær bevist på hva du vil ha og spør etter de tingene du ikke finner.
Har du for eksempel tenkt på at du kan få de til å lage kjøttdeig til deg?

*Et godt stykke entrecott grovmalt til kjøttdeig gir hamburgere i luxusklassen. Får du dem til å male opp en ribbe også kan du lage blandingsdeiger med enda mer fett. Du kan selv velge kjøttstykker og hvor grovt du vill ha kjøttet malt.
*Du kan få malt alle typer kjøtt, vilt, kylling osv.
*Du kan få dem til å utbene steker og kotelettkammer.
* Skjære stekeflesk.
* Surre gode kjøttstykker til stek
*Skjære ut gode biffer i den tykkelsen du vil.
* Be dem skaffe spekk og ister.
* De kan skaffe inmat og blod.
*Kjøpe margben til koking av kraft til supper og sauser
*.Du kan be om ferdigstekt kylling uten den grusomme Prior-marinaden som nesten alle kyllinger har.
* Du kan få dem til å skaffe kalvekjøtt, lam eller kansje gås?

Mulighetene er nesten ubegrensede for den som har en sånn butikk i sin nærhet. Så er du blandt de heldige, bruk den!! Du vet ikke hvor lenge du har den...

9 kommentarer:

 1. Amen!

  For min del går det mye i halalslaktere, og dermed har de ikke svinekjøtt, noe som begrenser mulighetene litt. Men så er det jo vidunderlige vidunderlige Strøm Larsen. Og den på Fetsund... Rosenberg? Jeg har kjøpt ribbe der, men har lurt på pølsene deres. De skal jo være berømte. Men ellers er det som du sier, knapt med ordentlige slaktere. Synd. Man må bare sørge for å bidra til omsetningen til de som eksisterer.

  Men jeg synes jeg ser en utvikling i riktig retning. Det er akkurat som om kjedebutikkene har bikket over og blitt så dårlige, samtidig som at matinteressen blant folk ser ut til å ha økt, at jeg har håp om at det faktisk skal være mulig for spesialforetninger å overleve. Håper jeg!

  Hvilken slakter bruker du Nannah?

  SvarSlett
 2. Vi HAR faktisk en slakter i nærheten. Men har dessverre brukt den lite... (rødme). Vi har kjøpt feks tarmer til å lage pølser med og andre ting man ikke får andre steder. Men kanskje vi burde bruke dem mer ja! :)

  SvarSlett
 3. Jeg må over grensen for å finne min: Eda supermarked. Stort og godt utvalg I alt fra svin og kalv til hele smågris!

  Frida: Rosenberg er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt.Selv om den ligger nærmest. De lager heller ikke noe selv lenger, og har pølser fulle av potetmel. Jeg har aldri skjønt hva som er godt med dem jeg...

  Vi har kjøpt mye pølser av et Tysk par som har laget selv og solgt bla på bondens marked, men nå har de gitt seg og flytter til vestlandet desverre. Så da blir det vanskelig. Kjøper pølser i Sverige og Jacobs baconpølser på Meny.
  Winerpølsene til han "Spis deg slank" fyren på Skedsmo er også gode.

  Helen: Ja, bruk slakter'n om du har en. Vi hadde engang både slakter og fiskebutikk her. Nå er begge borte for lengst:(

  SvarSlett
 4. Hmm..jeg hørtes visst lit krassere ut enn jeg hadde tenkt der ang Rosenberg. De har selvfølgelig gode kjøttvarer!

  Pølsene derimot...jeg spurte engang pølsemakeren(som ikke lager pølsene lenger) om de ikke kunne lage pølser uten mel og melk. Det påsto han ikke gikk ann. Det har han visst glemt å fortelle Tyskerne! :D

  SvarSlett
 5. Kjekt å vite. Da trenger jeg ikke lure på de pølsene lenger. Jeg tenkte jo ikke på å spørre da jeg var der om innholdet i pølsene. Og det står ikke noe på hjemmesidene deres. Men jeg håpte at hjemmelagde pølser skulle være av bedre kvalitet (= uten fyllstoff). Synd. Og veldig merkelig å påstå at det ikke går an å lage pølser uten mel og melk.

  Jeg spiser også stort sett Jacobs sine pølser. Og Idsøe sine om jeg får tak i dem. Ellers drømmer jeg om å lage egne pølser :)

  SvarSlett
 6. Og apropos gode kjøttvarer... Det er bondens marked i Oslo på lørdag. De skal ha annonsert at de skal ha ferskt kjøtt, spekeskinke av frittgående gris, og ikke minst kjekjøtt. Jeg tror nesten jeg bare er helt nødt til å ta turen dit ;)

  SvarSlett
 7. <3 Strøm Larsen på Torshov <3

  SvarSlett
 8. Strøm Larsen er bra:)

  Ja, Frida. Rosenbergpølsene har nada hjemmelaget preg desverre.

  Vi laget medisterpølser til jul for to år siden. De ble gode, men utseendemessig må vi nok trene litt mer:)

  Da har vi vært i Sverige i dag og handlet: Kjøttdeig malt av entrecott, Amerikansk entrecott(super kvalitet), hel mørnet entrecott. Hel indrefilet okse. Ribbe. Stekeflesk. Kyllinglever. Pøser. Ost. Skinke. Kalvsylta og leverpostei. Så nå skulle det holde en stund!

  Den Amerikanske entrecotten havnet på grillen i kveld. Kommer i bloggen i morgen!

  SvarSlett
 9. Jeg gleder meg! Entrecote er den beste biffen!

  SvarSlett