lørdag 7. mai 2011

Tysk ostesuppe.


Dette er en klassiker av en suppe, og den finnes i mange forskjellige varianter. Her er min.
Selvsagt med lavkarbovri...og en bitteliten "syndig" sherryskvett!



Ostesuppe.

1/2 middels purre
1 liter vann
2 kalvebuljongterninger eller kalvefond
1,5 dl fløte
1 boks kremost naturell(125g)
1 boks kremost m krydder(125g)
Smør
1,5 ts Johannesbrødkjernemel
1-2 ss sherry
Salt, hvitpepper
En knivsodd revet muskatt
1 ts sukrin
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
400g kjøttdeig
1/2 middels purre
Smør
Salt og pepper
Paprikapulver
Bittelitt Kajennepepper



Vask og skjær purren i tynne ringer. Fres halvparten i smør. Spe med vann og buljong/fond.
La suppen småkoke i minst ti minutter.
Imens lager du tilbehøret.



Brun kjøttdeig og  resten av purren i godt med smør. Smak til med salt og pepper, et dryss paprikapulver, og kajennepepper. Hold kjøttdeigen varm.

Imens tar du suppekjelen av plata. Rist Johannesbk. i et glass med lokk med halvparten av fløten. Hell det i suppen og gi den et oppkok. Ha deretter i resten av fløten.



Ta suppen av varmen igjen. Nå må den ikke koke mer. La osten smelte ned i den glovarme suppen mens du rører.Smak til med krydder og sherry. Øs opp i suppetalerkener og anrett med et par skjeer kjøttdeigfyll.
Den blir like god med litt sprødstekt bacon også, om noen heller vill ha det. Ha gjerne et lite urtedryss over.
Dette burde være mat nok til fire. Det er mektige saker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar