Men for en som lever på lite karbohydrater behøver det ikke være junk.
Chillidogs er faktisk en utrolig god og mettende middag/Lørdagskos. Pølsebrødet har jeg byttet ut med mitt standard pølsebrød som er nesten uten karber. Jeg har brukt sterkt kryddrede pølser her, men jeg tror de blir vel så gode med en mildere pølse.
Oppskriften på chillisausen er inspirert av "Grillkongens" oppskrift ..med noen små justeringer.
Pølsebrød/lompe
3 egg
1-2 ss pofiber
1/2 ts salt
1 ss sesamfrø
Stryk ut røren med en slikkepott, og strø sesamfrø over. Stekes i 10 min. 175g varmluft.
Ta bort bakepapiret og legg den på en rist. dekk med et håndkle så den holder seg mjuk.
Klippes i passe biter til pølsebrød.
Chillisaus.
500g kjøttdeig
25g tomatpure
1/2 finhakket løk
1 ss amerikansk sennep
1ss chillipulver
1/2ts kajennepepper
2ts worcestershire-saus
smør/olje
2 dl vann
1 dl creme fraishe
1-2 ts sukrin
salt og pepper
Stek kjøttdeigen og løken i smør/olje og gni ut kjøttdeigen så smått du kan.
Tilsett tomatpureen og la den steke et par minutter før du tilsetter chilli, kajenne,WCS saus og vann.
La sausen småkoke i minst 30 min til nesten alt vannet har kokt inn. Imens steker du pølsene. Snitt skinnet og stek på middels varme.
Ta chilli-kjelen av varmen og rør inn Creme fraish. Smak til med sukrin, salt og pepper. Hold sausen varm.
Til pølsene er klare.Lag en topping av revet ost og finhakket rødløk som du blander godt.
Legg en bit av brødet på en talerken. Legg på en pølse og ha på ketchup
og sennep.Legg noen gode skjeer av chillisausen oppå pølsa,og topp med ost og løk blandingen.Jeg lover! Det smaker alldeles herlig og syndig!
Åh! Digg! Nå fikk jeg lyst på pølser. Og det rett etter frokost :D Kjempesmart måte å lage pølsebrød på!
SvarSlettmmmm! dette så digg ut!
SvarSlettHei!
SvarSlettTror du pølsebrødet vil funke med fiberhusk? Ser så innmari godt ut, men jeg har ikke pofiber..
Det tror jeg funker greit :)
SvarSlett