onsdag 25. mai 2011

Stekt torskeloin med mandler, soyasmør og spisskål.


Torsk er deilig mat. Men det kan være hyggelig å variere den litt.
 I dag ble det en sommerlig og god variant med Asiatisk tilsnitt.
 Den salte soyasmaken harmonerer nydelig med hvit fisk.





Soyasmør.

100 g usaltet smør
0,7 dl soyasaus
1 sjalottløk
en liten bunt gressløk
2cm bit fersk ingefær
saften av en halv lime

Finhakk løk, ingefær og gressløk. Bland det i soyasausen i en liten kjele sammen med limesaften.
Dette kan du gjøre på forhånd.
Resten gjør du når fisken er klar.

Gå igang med torsken.  Legg den på kjøkkenbenken til den har værelsestempratur.
 Del den i passe store serveringsstykker. Strø godt med grovt salt på en talerken,
 og legg torskestykkene på saltet. Strø godt med salt på oversiden også.



La fisken hvile i 15-20 min  avhengig av tykkelse på stykkene. Skyll av saltet og tørk stykkene. Du kan kjenne at kjøttet har blitt mye fastere nå, og fisken er klar for å stekes. Varm opp en stekepanne til den er god og varm. Hell i en god slump med smaksnøytral matolje. Jeg brukte raps. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned om de har skinn, og stek dem til kjøttet begynner å bli hvitt et stykke oppover men ikke helt igjennom. Ha i noen gode klatter med smør. Snu stykkene og stek videre i et par minutter.
 Hakk noen mandler grovt og strø over fisken i panna.




Ta panna av varmen og la fisken steke på ettervarme 2-3 minutter.
 Ha det usaltede smøret i en kjele.
La det bli brunt. Det tar 2-3 minutter.
 Sil det brunede smøret over i kjelen med soysausen.
Soyasmøret er klart!



Anrett fisken på tallerken med mandelhakk og glovarmt soyasmør. Jeg serverte smørdampet spisskål ved siden av i dag. Den er nydelig på denne tiden av året!

3 kommentarer:

  1. Det ser helt nydelig ut! Torsk og mandler tror jeg er skikkelig godt! :)

    SvarSlett
  2. Takk, Lise! Ja, mandler og torsk er nydelig sammen:)

    Gretel!

    SvarSlett
  3. Ser godt ut ja! Spennende med asiatisk vri :)

    SvarSlett