fredag 20. januar 2012

Hansels Timian,squash og fløte kylling med hjemmelaget LC- pasta!Ja, da håper jeg at jeg er igang igjen med årets mat-blogging etter en liten pause. Mange av dere har sikkert allerede fått og prøvd den geniale pastaoppskrifta som går som en farsott rundt på diverse forum og blogger.
Jeg aner ikke hvem som er opphavsmann så jeg kan ikke kreditere noen her...men oppskriften er like enkel som den er genial. Jeg kommer nok til omarbeide den litt. Det er et par ting jeg har lyst til å teste ut, men den er fullgod som den er. Prøv!

Så endelig kunne Hansel lage sin gamle favorittoppskrift på Timian,squash og fløtekylling. Vi har ikke spist denne på lenge da vi ikke fant noen god erstatning for Tagliatellen som skal være i. Så gjett om vi var spente i går! Oppskriften stammer opprinnelig fra Paul Løwe, og er en kjær gammel traver her hos oss.

Start med pastaen:


Du trenger:

4 egg
125g  naturell kremost
1/2 dl Fiberhusk (kanskje litt mindre)

Sett ovnen på 150g. Visp/pisk eggene godt, og bland inn osten og fiberhusken. Visp godt og la deigen hvile i ca 10 min. Visp den igjen (det gikk ikke med min. Den var for tjukk) Og bre deigen ut på en bakepapirkledt bakeplate.


Deigen er litt tjukk og seig, og ganske vanskelig å jobbe med. Bre den utover så godt du kan. Ta et nytt ark bakepapir og pensle det med litt olje (da tror jeg det går lettere å kjevle) Kjevle deigen ut så tynt du klarer.


Jeg fikk den ikke så veldig tynn, men det gjorde ikke så mye heldigvis. Det kan du regulere etterpå når du deler den opp. Stek deigen med papiret på i ca 10 minutter. Dra av topp-papiret når den er ute av ovnen. Snu den over på ei rist og dra av bunn-papiret også. La den hvile til den er nesten kald.


Ikke så vakker kanskje, men det spiller ingen rolle!
Rull den sammen til en rullekake og skjær den i så tynne skiver du kan. Eller vil ha.


 Og vips, så har du ferdig pasta! Klar til å brukes i en hvilken som helst saus du måtte ønske!


Da kan du gå igang med kyllingen. Til 4 trenger du.
4 kyllingbryst
1 liten squash i store terninger
1.5 dl kyllingkraft
2dl kremfløte
skall av en sitron
Timian (helst frisk)
salt og pepper
smør til steking
og masse nyrevet Västerbottensost eller Parmesan


Del kyllingbrystene i litt store biter. Salte og peppre dem. Stek dem i smør og legg dem deretter tilside.


 Del squashen i store terninger. Ha den i pannen og stek til den er myk.


Hell over kyllingkraften . Kok den inn til halv mengde.
Ha deretter i kyllingbitene, fløte timian og smak til med salt og pepper.
La de småkoke i ca 5 minutter til sausen tjukkner litt. Bland deretter pastaen ned i den varme sausen i en gryte sammen med finrevet sitronskall. La det hele stå og trekke i ca 5 minutter til pastaen er gjenomvarm (ikke på varm plate)


Serveres med masse nyrevet Västerbottensost  og en sitronbåt.

Vi var virkelig overrasket over hvor godt dette ble! Og LC- pastaen kommer vi helt klart til prøve ut i mange sammenhenger.  Hansel spiste restene til frokost i dag, og det smakte like nydelig dagen etter.
7 kommentarer:

 1. jeg har fått tips om at opphavet til pastaoppskriften er denne bloggen http://lchfopskrifter.dk/

  Jeg legger ut lenke til den på bloggen min jeg :)

  SvarSlett
 2. Takk, Ingvild! Ja, dette er virkelig fantastisk godt! :)

  SvarSlett
 3. To sjeler, samme tanke. Denne pastaen måtte jeg også lage i går. Sausen din ser utrolig god ut, så det er jo en god grunn til å lage den igjen.

  Godt å se at du er i gang med bloggingen igjen. Gleder meg til flere oppskrifter :)

  Når det gjelder kilden, så kan ikke den bloggen nevnt lenger opp være kilden. Der er oppskriften lagt ut nå i år. Jeg har googlet litt for å forsøke å finne kilden, og den tidligste jeg har funnet frem til nå var fra i fjor sommer. Men også der står det skrevet i introduksjonen til oppskriften at den er funnet et annet sted (uten at kilden er oppgitt). Så jeg er redd det fortsatt er et lite mysterium.

  SvarSlett
 4. Så spennende ut :) Vet du hvordan man kan oppbevare pastaen? Tenker det kan være greitt å lage litt og kanskje fryse? Har du forsøkt?
  Flott inspirerende blogg du har!

  SvarSlett
 5. Frida: Ja, jeg tror ikke vi vil finne opphavet til denne oppskriften. Den er jo så enkel at det kan være mange som har kommet på denne ideen også!

  Men den er like genial som enkel! Det skal den ha! :)

  Tove: Tåler helt sikkert både fryser og en tid i kjøleskap i en pose vill jeg tro:)

  SvarSlett
 6. Dette var et supert alternativ til pasta! Jeg tror jeg skal lage flere porsjoner og ha i fryseren, som jeg så kan ta med når vi skal lage pasta hos venner.

  Er det noen som har prøvd denne oppskriften med forskjellige krydder? Jeg tror det kan være godt med f.eks. oregano.

  SvarSlett