søndag 30. oktober 2011

Nøtte og ostepanert Hellmanskylling med fløtestuet grønnkål.


Dette er en litt annen variant enn den Hellmanskyllingen jeg bruker å lage. Der panerer jeg med knust bacongull, her bruker jeg hasselnøtter og Västerbottensost, og dette ble mye bedre synes jeg!


Du trenger: 4 kyllingbryst
1,5 dl Hellmans majones
2-3 ss fløte
1 dl Pofiber
50 g Västerbottensost eller parmesan
50 g hasselnøtter
salt og pepper.

Sett stekovnen på 175g varmluft. Del kyllingfiletene i to. Blir det noen småbiter bruker du dem også.
Bland Pofiber, salt og pepper i en dyp talerken. Vend kyllingbitene i blandingen.


Rør ut majonesen med noen skjeer fløte så den blir litt tynnere. Ha den i en dyp talerken, og vend de Pofiberdekkede filetene i majonesen.


Finmal osten og nøttene med kverna til stavmixeren eller i en matmølle.
Hell over i en dyp talerken og vend den majonesdekkede kyllinger i nøttemelet. Legg de ferdige filetene på et bakepapirdekket stekebrett.


Stek filetene i ca 25 minutter til de har fått fin farge.


Til den stuede grønnkålen trenger du:
ca 500g grønnkålblader
1-1,5 dl fløte
1/4 finhakket løk
salt, pepper og nyrevet muskatnøtt


Grønnkål er en lite brukt grønnsak i Norge, og den kan være vanskelig å få tak i om du ikke dyrker den selv. Det er synd, for den er en vitaminbombe, har veldig lite karbohydrater, og er stappfull av god smak! Den tåler ikke så godt å lagres men klarer seg fint ute noen dager om den får stå kaldt i en bøtte vann.
Før bryk må du skylle den godt, og tørke den. Den grove stilken brukes ikke, bare bladene. Du fjerner stilk, og grove nervetråder fra bladene, og hakker dem grovt.For å bli kvitt den litt bittre kålsmaken er det lurt å blanchere den før bruk. Ha den hakkede kålen i kjele med lettsaltet vann og la den småkoke 5-6 minutter. Hell dem over i et dørslag og skyll godt i kaldt vann. Tørk den godt etterpå. Ha fløte og løk i en tykkbunnet kjele. Tilsett kålen og kok opp. La blandingen koke i 5-10 minutter til fløten tykkner litt og kålen faller litt sammen.Den skal fortsatt ha litt tyggemotstand. Smak til med salt, pepper og nyreven muskat.


Server kyllingen med grønnkål og gjerne noen gode tomater.

2 kommentarer:

  1. For en herlig rett! Ser absolutt nydelig ut. Du er fantastisk flink Nannah :)

    SvarSlett
  2. Takk, Frida! du er jo ikke mindre flink selv da! :))

    SvarSlett