tirsdag 18. oktober 2011

Nannahs eplekake


Eplekakeoppskriften min sto i Allers i uke 40...morro:)

Og følg med, det kommer fler Nannah/Hansel og Gretel oppskrifter der senere!

Eplekake

100 g malte mandler
50g malte valnøtter
2-2,5 dl sukrin (smak på hvor søt du vil ha deigen)
3 egg
1 boks cottage cheese
1/2 dl fløte
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts vaniljepulver
1 ganske stort eple ca 150g
sukrin, kanel og hakkede nøtter/mandler til pynt.

Bland det tørre i bakebollen. Kjør egg fløte og cottage cheese glatt med stavmixer.Bland i det tørre og hell i en godt smurt randform. Strø over eplebiter, sukrin og kanel og dryss hakkede nøtter over. Noen smørklatter kan du også ha på.

Stek midt i ovnen på 200g i 20 min.
Server kaken lunken med oisket krem eller en rømmeklatt.

12 kommentarer:

  1. Så stas med oppskrift i Allers! Gratulerer! Vel fortjent altså!

    Ellers tror jeg du må være litt tankeleser. Jeg har gått og fabulert og tenkt og lurt på eplekake de siste dagene. Men nå trenger jeg ikke lure lenger. Fine oppskriften! Denne skal jeg lage så fort jeg får tid :)

    SvarSlett
  2. Jeg la den like greit ut på fb-siden til LCHF-bloggen jeg :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk, Frida! Så hyggelig! :)

    SvarSlett
  4. Så morsomt :) Gratulerer. Jammen om den ikke så supergod ut også. Den tror jeg at jeg må prøve!

    SvarSlett
  5. Kaka ble super! Men hva er egentlig en randform? Brukte vanlig springform, 22cm, og kaka måtte stå dobbel så lang tid...

    SvarSlett
  6. Takk for det Gitte! En randform er bare et gammeldags ord for springform :D

    Ja, stekovner er så forskjellige. Viktig å kjenne sin egen ovn:)

    SvarSlett
  7. Hvor mange karber er det i denne kaka? Den ser virkelig nydelig ut!
    Følger med på oppskriftene dine Gretel, og har laget mange av dem. Favorittene mine er vaflene og knekkebrøda dine :)

    SvarSlett
  8. Tusen takk, Helle:)

    Grovt regnet er det ca 30 karber i hele kaka. Om du regner karber i egg blir det litt mer (jeg gjør det ikke):)

    SvarSlett
  9. Tror jeg skal forsøke med litt mindre væske neste gang, for selv med ca. 40 minutter i ovnen (de siste 10 helt nederst), ble bunnen alt for bløt.

    Men den ble god, altså :)

    SvarSlett
  10. Ellers kan du prøve å ha i litt Fiberhusk neste gang du synes en deig får for bløt konsistens.Det funker bra :)

    SvarSlett
  11. Gir ikke mye Sukrin en kald ettersmak? Eller merkes ikke det her? :)

    Bra blogg!!

    SvarSlett