søndag 16. oktober 2011

Hansels Hval stroganoff.


Hvalkjøtt. Sikkert et skjellsord for mange, men jeg kan egentlig ikke se at det er noe i veien for å spise dette kontra annet kjøtt. Kjøttet er næringsrikt, nydelig på smak og veldig mørt og fint. Glem alt som heter seigt kjøtt med transmak... dere som har levd en stund. Dagens Hvalkjøtt er rett og slett en delikatesse!


Kjøttet er veldig mørkt, og kniven glir som i smør gjennom det.
Hansel valgte å lage en rask gryte i dag, men du kan med hell steke det som biffer! Det er så saftig og mørt at det trenger bare et par minutter på hver side.


Du trenger:
500g hvalkjøtt.
1 løk
1 liten ss tomatpure
1/2 dl rødvin
2 dl creme fraishe
1 ts paprikapulver
salt og pepper

Strimle hvalkjøttet. Grovhakk løken, og la den bli blank i smør i en gryte.Ta den opp og hold den varm. Ta nytt smør i panna og brun kjøttet raskt.Salte og peppre. Strø på paprikapulver.


Ha i tomatpureen og la den steke et minutt ca. Hell i rødvinen og tilsett løken.


Kok opp. Ta kjelen av plata og rør inn creme fraishe. Varm opp sausen nesten til kokepunktet. den skal IKKE koke. Ta kjelen bort fra plata igjen. Skru av plata og vent et par minutter før du setter gryta tilbake på plata. La den stå og trekke ca 4-5 minutter til sausen tykner.


Hansel serverte stroganoffen med rosenkål. Noe som smakte nydelig til det kraftige kjøttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar