onsdag 21. september 2011

Urtebakt Landkylling med rotgrønnsaker.


Det er så greit med disse middagene som liksom gjør seg selv.En hel Landkylling er ypperlig til å helstekes i ovnen. Litt forarbeide, (som godt kan gjøres i god tid før du skal  lage middag) og maten passer seg selv i stekovnen mens du finner på noe annet.

Landkyllingen er foret opp på naturfór (korn, mais) og har ikke fått medikamenter eller vekstfremmende stoffer. Det er en stor og saftig kylling på ca 1.8 kg som har kjøtt nok til fire personer.


1 landkylling (stangekylling)
75g smør
1 fedd hvitløk
Godt med friske krydderurter
Salt og pepper
1 sitron
1/2 liten kålrot
1stor gulrot
1 stor løk
1/2 sellerirot
1/2 paprika
(poteter om noen i familien spiser det)Finhakk krydderurtene. Jeg brukte Rosmarin, Timian, Oregano og Bladpersille. Press hvitløken, og
bland urter og hvitløk i romtemperert smør. Rør godt.Skjær et snitt i skinnet på kyllingen mellom lårne og kroppen. Løsne skinnet forsiktig alle steder du kommer til, og dytt kryddersmør innunder skinnet. Trykk inn så mye som mulig i bryst og lår.
Del sitronen i skiver og sett en skive mellom lårene og kroppen på hver side.
Legg de andre i buken sammen med restene av kryddersmøret.Kutt grønnsakene i store biter og legg dem i bunnen på en stor langpanne eller en ildfast form.
Strø noen kvister Rosmarin over, salte og peppre grønnsaker og kylling. Legg kyllingen oppå
grønnsakene i formene og ha på noen klatter smør.
Inn i ovnen på 175g varmluft i 50-60 min. Test om kyllingen er stekt ved å stikke en kniv inn i tykkeste delen av låret. Er kjøttsaften klar er kyllingen ferdig.La kyllingen hvile minst ti minutter før du skjærer i den. Skjær ut brystene og del dem i skiver.
Anrett på talerken med grønnsakene og stekesjyen fra pannen. Om du vill kan du lage en saus, men jeg synes det ble like godt med den smakfulle sjyen.

Ta vare på restene av kyllingen. Ikke kast bena! De får du bruk for dagen etter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar