lørdag 24. september 2011

Kyllingfrikasè


Om du har igjen rester etter kyllingmiddagen er frikasè nydelig restemat. Eller du kan spe med mere kraft og lage suppe. Ta alltid vare på bena etter et kyllingmåltid. Om du ikke har tid til å koke kraft på dem med engang så putt dem i fryseren og spar dem til siden.


Det er kjempelett og lage god kraft. Og den blir mye bedre enn ferdigkjøpt eller "terninger"

Putt skinn og ben i en kjele sammen med det grønne på en purre, en stor gulrot i grove biter, en stor bit sellerirot delt i store biter, og gjerne en kvast Bladpersille eller Løpstikke om du har.
Hell på kaldt vann til bena er dekket. Kok opp og skum godt.
La kraften småkoke under lokk så lenge du gidder. Min sto i 4 timer.

Deretter siler du av ben og grønnsaker og kaster det. Kok opp kraften på ny og kok den til du har igjen 1/3 av den opprinnelige mengden. Del opp grønsaker i småbiter. Jeg brukte en liten gulrot, purre og en bit stangselleri.Ha det i kraften og småkok til grønsakene er møre. Kutt opp kyllingkjøttet i biter.
Ha 1-2 dl fløte i kraften. Kok opp og jevn med Johannesbrødkjernemel om du vill lage frikasè. Om du vill ha suppe er det unødvendig.Nå kan du smake til med Gurkemeie, salt og pepper, litt estragon og gjerne litt revet sitronskall.
Så har du kjøttet i suppen og lar det trekke til det er gjenomvarmt.Du kan gjerne servere frikasèen med blomkålris og grønnsaker, men jeg synes den var god uten tilbehør også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar