søndag 1. april 2012

Sennepsbakt svinefilet med kremet hvitvins og rosmarinsaus.


Denne oppskriften stammer fra den Engelske kokken Laura Calder.
 Det er en Fransk oppskrift. Den smaker nydelig 
og er ikke så sterk på smak som mengden sennep skulle tilsi.
 Siden oppskriften har Franske aner brukes selvfølgelig Dijonsennep! 


Du trenger:

1 middels svinefilet delt i to
1-1.5 dl dijonsennep
1.5 dl vann
1 finhakket shallotløk
1.5 dl tørr hvitvin
1.5 dl creme fraiche
olivenolje
salt og pepper
2 ss frisk hakket rosmarin.


Huska å ta ut svinefileten av kjøleskapet i god tid før bruk. 
 Sett stekovnen på 175g.
Renskjær fileten og del den i to biter.
Smør olivenolje i stekepannen/gryten.
( du må bruke en som tåler både stekovn og steke plate)
Gni filetene inn med salt og pepper.
 Og smør sennepen på filtene så de blir dekket godt på alle sider.
Legg filetene i pannen og hell på 1.5 dl vann. 
Stekes i ovnen til kjøttet er mørt. 
I min ovn tok det ca 1 time og 20 minutter. 
Pass på så pannen ikke koker tørr. Etterfyll litt vann underveis.


Ta filetene ut av pannen og hold dem varme.
Stek sjalottløken i pannen noen minutter.
Hell over hvitvin, og la den koke inn til halv mengde.




Rør inn creme fraiche og rosmarin. Og la sausen tykne.
Smak på den for å se om du trenger mer av noe.
Skjær filetene i pene skiver og server med grønne grønnsaker.
Jeg brukte sukkererter og grønne bønner.





6 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut. Såsen låter härligt god!

    SvarSlett
  2. Takk, Erika :) Sausen blir veldig god. Med masse smak!

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Jeg tror kommentaren din havnet litt galt avsted her, men pyttsan! Det kjøttet er sikkert helt nydelig!! Skulle gjerne kjøpt lammekjøtt av deg, Sanna :) God påske!

    SvarSlett
  5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  6. Flyttet den, jeg. Tilfelle andre har lyst til å lese om å unngå "våt ull" :)

    SvarSlett