søndag 8. april 2012

Svinescallopini med sitron, og fløtekokt hvitløkskål.


Italienskinspirert, raskt og lage, og smaker nydelig!
 Scallopini lages mest med kalvekjøtt i Italia,
 men det er ikke så lett å få tak i her på berget. 
Så vi (og Remakokken) velger svin isteden.
Scallopini lages av ytrefileten som skjæres i cm tykke skiver,
 bankes lett, vendes i mel (Pofiber)
og stekes i godt smør blandet med olivenolje.
 Prikken over i-en er frisk presset sitron 
som squizes over til slutt, og gir en frisk og syrlig sky.

Jeg valgte en slags pastasubstitutt til denne. 
Tynnskivet kål kokt i fløte og hvitløk.
helt nydelig tilbehør!


Til 4 pers trenger du:

600-800g svine yttrefilet.
1 stor sitron
Pofiber
smør og olivenolje
salt og pepper
persille
****************
500g kål
1-2 fedd hvitløk
2dl fløte
smør
salt og pepper
frisk rosmarin (kan sløyfes)


Begynn med kålen. 
Høvle den tynt med ostehøvel 
eller skjær så fint du kan med en skarp kniv.
Stek kålen i godt med smør noen minutter, 
og hell over fløte og finhakket hvitløk.
Småkokes i ca 15 minutter 
og smakes til med salt og pepper. 
Og gjerne frisk hakket rosmarin.



Mens kålen koker steker du scallopiniene.
 Del kjøttet i cm tynne skiver, 
og bank de lett med en biffbanker eller et kjevle. 
Ha Pofiber, salt og pepper på en tallerken,
 og vend kjøttskivene i blandingen.


Stekes 2-3 minutter på hver side i god, varm panne. 
Når de er ferdige presser du sitronen over kjøttet i pannen.
 Og strør finhakket persille over.


Serveres med en gang med den gode fløtekålen,
 stekesjyen, og sitronbåt.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar