onsdag 13. juli 2011

Stangekyllingbryst med Timian, og Västerbottengratinert Squash.


Hansel er kyllingeksperten hos oss, og i dag laget han nydelig Stangekyllingbryst med Timiankvister stukket inn under skinnet. Jeg laget en grateng av Squash og Västerbottensost. Sikkert inspirert av en av Frida på LCHF bloggens oppskrifter om jeg ikke husker feil. God ble den ihvertfall! Servert med en liten syrlig tomasalat som kontrast til den milde kyllingen ble det en deilig og sommerlig middag.

Start med Squashen. Den trenger lengst tid i ovnen.1 stor Squash
150g revet Väterbottensost
1/2 dl fløte
1 hvitløksfedd
Smørklatter
Salt og Pepper.

Bruk en ostehøvel å høvle tynne skiver Squash. Smør en ildfast form. Legg Squashskivene i takstensmønster i formen. Bland det hakkede hvitløksfeddet i fløten.Strø over ost, noen smørklatter, ha et par ss fløte over. Og litt Salt og Pepper. Fortsett med neste lag på samme måte helt til du har brukt all Squashen. Avslutt med ost og smørklatter. Stekes 175g varmluft 30-40 minutter til osten er gyllen og Squashen myk.

Når formen har stått i ovnen i 10-15 minutter kan du begynne med kyllingen.Bruk et kyllingbryst pr person. De er store så det blir mer enn nok mat. Løsne litt på skinnet
og stikk en eller to kvister Timian under det. Salte og peppre kyllingbrystet på begge sider.Brun det i smør på begge sider. Og stek videre i stekovnen i 15 minutter sammen med Squashen.
Vår stekepanne kan settes i ovnen. Det er veldig greit og sparer oppvask.Når maten er ferdig lar du den hvile 10 minutter på benken før du serverer.

Vi valgte en frisk, syrlig Tomatsalat til i kveld. Bare med en enkel olje/eddik dressing. Ingen urter da vi ikke ville ødelegge for den gode Timiansmaken på kyllingen. En tørr Hvitvin er jo heller ikke feil her.
5 kommentarer:

  1. Mmm mm mmm! Dette ser sikkelig deilig ut! Enig med Jorun over her. Timian er som skapt for kylling!

    SvarSlett
  2. Ser virkelig godt ut. Flott blogg - legger meg som følger. Er ganske fersk med lavkarbo og jeg kommer til å prøve mange av dine oppskrifter. Takk for at du legger de ut her!

    SvarSlett
  3. Velkommen skal du være, Sissel. Lykke til med Lavkarbo:)

    SvarSlett