mandag 11. juli 2011

Hagebær med Lime og vaniljekrem.


Bær er godt, bær smaker sommer og sol, og selv om de inneholder en del sukker synes jeg man skal unne seg noen bær om sommeren. Hagebærene våre er ikke riktig modene enda, så har jeg hentet de siste restene fra fjorårets bærhøst opp av fryseren. Samt kjøpt en jordbærkurv ved siden av.
Dette ble mer enn nok dessert til fire voksene.


1 dl frosne rips
1 dl frosne solbær
2 dl frosne bringebær
1/2 kurv ferske jordbær
Skall og saft av en Lime
Sukrin

Rens og del jordbærene i fire. Bland de sammen med de frosne bærene. Strø over så mye sukrin du vil ha. Riv Limeskall over (bare det grønne) og press over saften. Bland varsomt, og sett i kjøleskapet.
La bærene stå å safte seg 2-3 timer. Dryss over litt sukrinmelis før servering.



Pisk et fløtehus til krem. Ha i frøene fra en vaniljestang eller 1/4 ts vaniljepulver
(ikke vaniljesukker) og så mye søtt som du liker.


Her servers bærene med kremen i min barndoms små dessertskåler. De gir meg gode minner om Prinsessepudding med rød saus til Søndagsdessert.
Er de ikke søte? :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar