Noen søte fristelser MÅ man bare ha en gang i blant. Jeg elsker den "lille jobben min" noen dager av og til i en butikk som selger nydelige klær til frodige damer, og når vi har "kundedag to ganger i året" der våre faste kunder kan velge seg et plagg til halv pris, serverer vi alltid kaker og kaffe attåt. I år tenkte jeg at de skulle få et alternativ til sukkerfylte fristelser. Så jeg bakte en stor langpanne full med deilige LCHF Brownies.
7 egg
1-2,5 dl sukrin (smak!)
200 g smeltet smør
80g kokosmel
4 ts fiberhusk
2 toppet ts bakepulver
40 g kakaopulver
1/2 ts vaniljepulver
100g valnøttkjerner
4dl kremfløte
..............................
150-200g hakket sjokolade
Jeg brukte hvit Chevalier og Premium dark 86%
Sett oven på 180*
Smelt smøret.
Pisk eggedosis av egg og natren...
Bland fløte og smeltet smør
Grovhakk valnøttene...bland alt det tørre
Tøm det i eggedosien sammen med smør/fløte
Bland godt sammen...skal bli en kremaktig deig..
Blir den tynn ha i litt mer kokosmel.
Ha i en bakepapir kledt mellomstor langpanne
Stek midt i ovenen ca 20-30 min...skal ikke bli for tørr
Med en gang kaken er ute av ovnen drysser du hakkede sjokokladebiter over den varme kaken og lar de smelte.
Del kaken i små firkanter og server den som den er eller med en kremdott.
(det siste bildet har jeg rappa på nettet. Glemte helt å ta bilder av de ferdige bitene i all travelheten i butikken)
Så heldige kunder du har :)
SvarSlettHe,he...ja, og da slapp vi å ha en hel kake hjemme!!
SvarSlettFant deg på lavkarbo.no og her må jeg se mere. Utrolig mange gode oppskrifter her:)
SvarSlettJeg er fersk på lavkarbo og er på utkikk etter oppskrifter...spesielt middagsmat.
Ha en fin kveld:)
Denne har jeg ikke prøvd før Nannah-Grethel ;) vet ikke helt hva jeg skal kalle deg ;)
SvarSlettNår kjøkkenet er ferdig, så tror jeg det blir feiring med denne :D
Klem fra Nomma/Gretema :)
Velkommen på lavkarbo, Havfruen. Håper oppskriftene mine kan være til inspirasjon:)
SvarSlettNannah eller Gretel, begge deler er like greit, Nomma:)
Åh, denne så nydelig ut! Hvordan er konsistensen? Og, hvordan responderte kundene på kaken uten sukker?! Fantastisk! :)
SvarSlett