søndag 13. november 2011

Dijon, og dill-bakt laks med Romanesco og gulrot.



Noen ganger får man full klaff første gangen man prøver ut en ny oppskrifts idè.
 I dag klaffet det perfekt! Hurra!



Salmalaks, romanesco, Dijonsennep, og dill.... 
Smaker jeg tenkte at ville stå godt til hverandre, og det stemte.
Denne bakte laksen kommer jeg til å servere mange flere ganger.
Romanesco, eller romersk kål er en slags mellomting mellom brokkoli og blomkål. Smaken er nydelig, mild og god. Og den må vel nesten være den vakreste grønsaken som finnes! Jeg hadde nesten ikke hjerte til å skjære i den. Romanesko er ikke helt lett å få tak på, men vi kjøper selvdyrket fra den lokale gårdsbutikken "Beite" på Hvam i Nes i Akershus. Samme stedet som vi kjøper grønnkål. Får du ikke tak i romanesco kan du godt bruke brokkoli.


600g laksefilet
2 dl creme fraishe 
2 små ss dijonsennep
1 bunt frisk dill
1 stor gulrot
smør
litt sukrin (valgfritt)
salt og pepper

Begynn med å sette ovnen på 180g varmluft. Del grønnsakene i biter og ha dem i en kjele med vann sammen  med avkappet av dillen. Kok opp, og la småkoke i 5-7 minutter. De skal ikke være myke.
Rør sammen creme fraishe, sennep og finkuttet dill i en bolle.Kanskje litt sukrin om sennepen er veldig salt.
Del laksen i fire fine serveringsstykker. Smør en ildfast form godt, og legg noen smørklatter i bunnen.



Salte og peppre fisken på begge sider. Legg den i formen. Ha noen skjeer av sennepskremen over.
La grønnsakene renne godt av. legg dem langs sidene i formen, og ha resten av sennepskremen over.


Stek i 12-15 minutter til retten har fått litt farge.


La formen hvile noen minutter før du serverer. Gjerne med et glass god hvitvin attåt.
Eller bare litt vann med en sitronskive.



2 kommentarer:

  1. Kombinasjonen dill, dijion og laks er jo bare himmelsk, så jeg ser godt for meg at dette er deilig!
    Skriver det bak øre, til neste gang vi skal ha fisk :D

    SvarSlett
  2. Takk, Ingvild!
    Det var nydelig mat, og veldig lettlaget!

    SvarSlett