Noe av det beste jeg vet er Indisk mat!
De deilige smakene av krydder, Raita, Nanbrød.Himmelsk godt!
Jeg skal ikke by på hverken Raita eller Nanbrød i dag,
men derimot en lettlaget"Jukseversjon" av Chicken tikka masala.
Det blir selvfølgelig ikke helt det samme som den ekte.
Men du kan tilberede den på sparket så og si..
uten at kyllingen må marineres i timevis,
(selv om den blir bedre jo lenger den står)
og uten masse steking og brasing. Retten gjør seg selv i ovnen.
Som tilbehør serverte jeg kanelstekte butternut squash. Oppskriften er egentlig med gulrot og stammer fra en av mine vegetarkokebøker fra 70åra. Jeg har laget den ofte som tilbehør til kalkun på Amerikansk vis, men jammen var den ikke nydelig ved siden av Indiske smaker også!
600 g kyllingfilet
3 dl god yoghurt eller creme fraishe
1 boks hakkede tomater (la litt av saften renne av)
2 ss garam masala
3 hakkede hvitløkfed
1 ss paprikapulver
salt og pepper
1/2 løk til "pynt"
Bland yoghurt,tomater,hvitløk og krydder i en bolle. Gjerne flere timer før du skal spise, men det går med mindre tid også. Del kyllingfiletene i tre biter. Ha dem over bollen og bland godt. Sett bollen kaldt så lenge som mulig.
Smør en ildfast form godt med smør. Hell i innholdet fra bollen i formen og legg tynne skiver med løk på toppen.ha noen klatter smør over. Stekes på 175g varmluft 50-60 minutter.
1 butternut squash
1 finhakket sjalottløk
2ss sukrin
1ss kanel
1 ts chillipulver
salt
smør
Del squashen i to på langs og skrap ut frøene.
Del den i skiver og skrell den. Skjør skivene i mindre biter.
Ha et par gode ss smør i en gryte sammen med sjalottløk, sukker
og krydder. Fres i et par minutter til det dufter godt av krydder.
Før du tilsetter squashbitene.
Stek på middels varme til squashen kjennes mør.
Ta formen ut av ovnen og la den hvile ti minutter. Server med butternut squashen og gjerne en Raita og litt frisk-klippet koriander. Selv hadde jeg brukt all yoghurten til kyllingen. Sånn kan det gå!
Åh, det så godt ut. Skriver det på lista mi som en av de middagene vi skal lage til uken!
SvarSlettTakk, Elisabeth :)
SvarSlettÅhh dette var en fantastisk god middag! Skal garantert lage den neste uke også. Takk for en kjempefin blogg, som jeg regelmessig er innom :-)
SvarSlettSå hyggelig! Takk skal du ha for tilbakemelding, Kari Ann :)
SvarSlett