fredag 4. november 2011

Kalkunrullade med skogsbærost og blåbær/portvinssaus.




Den som har en kalkunfilèt i fryseren kan alltid by på noe godt! Filèten har nydelig hvitt kjøtt med
mer smak en kylling, og er perfekt til små kokke-eksperimenter. Denne gangen ble den fylt med en god ostekrem med bær, surret og stekt. Av panneutkoket ble det nydelig saus tilsmakt med blåbær og portvin.
Med fersk,smørdampet rosenkål ble dette et herremåltid.


De kalkuenfilètene vi kjøper er på snaut en kilo, og blir fint middag til fire. 
Skyll og tørk filèten.

1 kalkunfilèt
100g Philadelphiaost
2ss rørte skogsbær (tytteb., blåb., bringebær, rørt m litt sukrin)
nykværnet rosèpepper
smør


Skjær et innsnitt først fra den ene siden, og så fra den andre og brett filêten ut.



 Rør sammen  ost, rørte bær og litt pepper til en smidig krem. Smør den utover filèten  og rull den sammen. Surr den med bomullstråd.


Brun filèten forsiktig på alle sider før du setter den i stekovnen på 175g varmluft i ca 30 min.


Når filèten er klar tar du den ut av pannen og lar den hvile 15 minutter innpakket i folie.
Imens lager du sausen. 



2dl fløte
25 g blåbær
3ss portvin
salt og pepper

Kok ut panne filèten har stekt i med fløte. Sil innholdet over i en kjele.
Tilsett blåbær og portvin. Kok opp.
La sausen småkoke til den tykner. Smak til med salt og pepper.


Klipp av tråden rundt filèten, og skjær den skiver. 
Serveres med sausen og smørdampet, fersk rosenkål.







2 kommentarer: