torsdag 22. mars 2012

Foliebakt laks med smørsaus


Snart står Påsken for døren, og forhåpentligvis lange solriker dager
 med utendørs aktiviteter enten man er på fjellet
 eller velger å bli hjemme i hagen.
 Dette er mat som kan taes med på tur. Gjør pakkene klar på forhånd.
 Ha ferdig saus i en termokopp, og fyr opp bålet,
 eller grillen, og legg pakkene på i en 20 minutters tid.
 (i ovn 200g  25 minutter)
Stort enklere blir det ikke! Og det smaker utrolig godt!

Smør to store ark folie med smør,
og legg på det du måtte ønske av godsaker.
Du kan putte nesten hva som helst av grønsaker i pakken.
 Jeg har brukt squash, purre, stangselleri , sitron, og dill.
 To gode biter Salmalaks pr person. 
Salt og sitronpepper, Og en durabelig klatt med smør på toppen!



Brett folien over fisken og klem godt igjen så det ikke slipper damp ut.
 Skal du steke på bål
 kan du gjerne ha dobbelt folie for sikkerhets skyld! 

Sausen lages på null tid av 100g smør 2 eggeplommer,
 og smakes til med salt og sitron.
Smelt smør og eggeplommene i kjele
 og la de tykne over middels varme.
 Må ikke koke! Da skiller den seg.

Dette er på ingen måte oppskrifter suget av eget bryst,
 men det er så mage varianter her 
at jeg tviler på om jeg finner opphavsmannen.
 Så ingen nevnt. Ingen glemt!


Brett opp pakken, hell over litt saus og nyt!! 
 Ikke glem å pakke ned gafler og servietter!

4 kommentarer:

  1. Så godt og så enkelt :-)
    Supert sunt og godt alternativ til de kjedelige grillpølsene...;-)

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
  2. For meg er dette skikkelig "comfortfood" :)

    SvarSlett
  3. Åh, dette så riktig så godt ut :) Mmm..

    SvarSlett
  4. For tiden er dette vår favorittmiddag! :)

    SvarSlett