Jeg var en gang i tiden så heldig å få lov til å jobbe med Ivo Caprino.
På hans og Elinas store herlige kjøkken på Snarøya
ble det inntatt mange luncher
ble det inntatt mange luncher
og fortalt mang en god historie. En fantastisk og lærerik tid.
Denne oppskriften
(som er en av mine mest brukte gjennom tidene faktisk)
(som er en av mine mest brukte gjennom tidene faktisk)
stammer fra kokeboken Delicatissimo
som Ivo gav ut sammen med Harald Heide Steen Jr
og Gino Vallente i 1984,
og Gino Vallente i 1984,
og som vi fikk til jul av Ivo og Elina samme år.
Jeg har nok forandret litt på den med årene ser jeg,
men stort sett følger jeg fremdeles orginaloppskriften.
Dette er Italiensk husmannskost på sitt beste.
God, mettende, og slettes ikke vanskelig å lage.
God, mettende, og slettes ikke vanskelig å lage.
Til 4 personer trenger du:
500 g kjøttdeig
100 g god Italiensk salami
50 g Parmaskinke
1 rått egg
4 kokte egg
1 stor finhakket løk
1 toppet ts oregano
1 toppet ts paprika
2 hvitløk fedd finhakket
1 boks hakkede tomater
1 dl fløte
frisk basilikum
salt og pepper.
Grovhakk salamipølsen og skinken. Kok eggene 6-7 minutter.
Avkjøl og skrell dem.
Ha kjøttdeigen, det rå egget, halvparten av den hakkede løken,
det ene hvitløksfeddet, salamien,oregano,
paprika, salt og pepper i en bolle eller en kjøkkenmaskin.
Bland godt.Smør et bakepapir med smør eller olje,
og bre kjøttdeigen utover i et rektangel.
Legg på de hele kokte eggene.
Bruk bakepapiret og pakk/rull kjøttdeigen rundt eggen
så det blir som en tykk rull.Klem godt til i alle skjøter
så den ikke går opp når du steker den.
Brun kjøttrullen godt på alle sider i en stor gryte i smør eller olivenolje.
Ha i resten av den hakkede løken og hvitløken.
Hell de hakkede tomatene over kjøttrullen og tilsett noen kvister basilikum
Kok opp og småkok under lokk i ca 20 minutter på lav varme.
Øs over tomatsausen av og til.
Deretter tar du av lokket og heller i fløten. Så lar du det koke videre
uten lokk i 15-20 minutter til så væsken koker litt inn og blir litt tykkere.
Smak til sausen med mer krydder, Worcestershire sauce,
og kanskje litt sukrin
og kanskje litt sukrin
La kjøttbrødet hvile litt i sausen før du deler det opp.
Jeg serverte det med en enkel tomatsalat med høvlet Parmesan.
Grønne bønner eller gratinert squash er også nydelig tilbehør.
Takk for fin oppskrift. Hadde ikke alt som skulle være i, men godt ble det. Det er kjekt å prøve noe nytt til middag av og til.
SvarSlettOg ofte er det når man improviserer at nye oppskrifter blir til :)
SvarSlettHej och tack för din kommentar. Citronen ska inte kokas innan den ska vara rå/Färsk.
SvarSlettDu detta recept måste jag testa såg super gott ut.
Ha en underbar dag/ Jimmie
Hei Jimmie! Ok, så den har kun funksjon som smaksetter, og ikke "kokehjelp" :)
SvarSlettTakk, det samme til deg!
Vad läckert med ägg innuti.
SvarSlettTakk, Erika. Ja det er både godt og dekorativt :)
SvarSlett