torsdag 2. februar 2012

Osso Bucco med Gremolata.

Jeg våger meg på en liten reprise fra Påsken i fjor. Jeg har kalveskanker i fryseren, dette blir middag i morgen, og dette er nydelig vintermat!

******************


Nydelig Italiensk "husmannskost" med lavkarbovri.
Delig Påskemat som stort sett gjør seg selv mens du hygger deg i sola!




4 porsj.

2,5 kg kalveskanker  i tykke skiver
1 ts salt
½ ts pepper
1/2 dl olivenolje
ss smør
stk middels gulrøtter
1/2 middels sellerirot
stk løk
3 fed hvitløk
dl hvitvin eller
5 dl vann
2 kalvebuljong terninger
boks hermetiske hakkede tomater
ts tørket timian
ts tørket oregano
2 stk laurbærblad
Nykværnet Pepper


 Del grønsakene i små biter.Brun kalveskankene på hver side i olivenolje tilsatt et fedd hvitløk med skall. Bruk en stor gryte. Ta opp hvitløken. Fres grønnsakene i oljen og legg kalveskankene ovenpå. Hell på vann,vin,kalvebuljongterninger og tomater. Tilsett krydder. Kok opp, og skru ned varmen. Sett på lokket og la gryten kose seg på ovnen i ca 3 timer eller til kjøttet er så mørt at det faller av bena.




Gremolata.

Revet skal av 1 stor sitron
2 ss hakket bladpersille
2 fedd hvitløk
1ts olivenolje
 1/2 ts salt
1/2 ts pepper



Bruk bare det gule på sironen. Og riv det tynt og fint.
Finnhakk hvitløk og persille. Bland sammen med olje salt og pepper.
Settes kaldt en times tid før bruk. Gremolataen er best nylaget.



Server Osso Bucoen i store, dype tallerkner med grønnsakene og kraften.
Strø Gremolataen over.

Spises med gaffel og skje. Kniv trengs ikke da kjøttet er så mørt at du deler det med gaffelen.
Skjea trengs for å slurpe i seg den herlige kraften.






7 kommentarer:

  1. Dette ser absolutt vidunderlig ut! Virkelig! Hvor har du fått kjøpt kalveskankene?

    Håper du og Hansel har en deilig påske :)

    SvarSlett
  2. Det var vidunderlig! Og i dag blir det suppe på restene tilsatt kryddrede kjøttboller.

    Kalveskanker kjøper jeg i Sverige på Eda supermarked. Vi handler så og si alt vi bruker av kjøtt der. Er over ca hver 6. uke.

    Påsken er helt nydelig i år!

    SvarSlett
  3. Mmm, høres ut som om dere har en deilig middag i dag også. Det er visst på tide at jeg får tatt meg en tur til Sverige skjønner jeg :)

    SvarSlett
  4. Denne skal jeg lage på fredag, gleder meg veldig til å servere den. Hvor stor gryte har du for å få plass til alt?

    SvarSlett
  5. Jeg har den største gryta i Høyangs Partyserie, den er perfekt..men om du skal lage til mange kan du jo bruke en stor suppekjele :)

    SvarSlett
  6. Her var det kommet mye snacks siden jeg var innom sist!
    I kveld blir det seleristicks og bacon surret pølse, for jeg er så utrolig junk sugen for tiden!
    Ha en fortsatt flott helg og du har en knall blogg!

    SvarSlett
  7. Takk for hyggelig ord, Ingvild! :)
    Ja, pølser og selleristicks er kjempegod, lovelig junk.

    SvarSlett