mandag 20. februar 2012

Aubergine Parmigiano alla Västerbotten.



En klassisk Italiener dette. Gjort på min måte, 
og med Västerbottensost isteden for Parmesan.
Det er opprinnelig en rett uten kjøtt. Så om du vill lage den autentiske versjonen
 kan du droppe kjøttdeigen.Den er nydelig uten kjøtt også, 
men jeg synes det blir en mer fullverdig LCHF middag på denne måten.

Dette er vel kanskje ikke en rett du gir deg i kast med
 når du kommer sliten fra jobb.
 Den er tidkrevende, men er vel verdt innsatsen.
 Denne porsjonen er mat til minst fire personer.
 Eller gjør som oss, og server resten dagen etter.
 Dette kan også spises kaldt om du vil ha ferdig lunch til neste dag.


Dette trenger du:

3 store auberginer i 1 cm tykke skiver
600 g kjøttdeig (gjerne lam)
1 stor hakket løk
1 neve finhakket sopp
1-3 hvitløkfed finhakket
2 bokser hakkede tomater
150-200g revet Västerbottensost
frisk basilikum
1 toppet ts tørket oregano
1bs rødvinsedikk
olivenolje til steking
2-3 ss Pofiber 
noen klatter smør
salt og pepper


Start med å skjære auberginene i skiver. Strø på salt og legg skivene i et dørslag i ca 30 min. 
Dette suger ut den bitre væsken av auberginene og gjør at smaken blir bedre.
 Etter 30 min skyller du bort saltet og tørker skivene godt på kjøkkenpapir.


Mens aubergineskivene ligger å renner av kan du lage tomatsausen.
Hakk løk, sopp og hvitløk.




Fres i en gryte i olivenolje. Når løken er blank kan du tilsette kjøttdeigen.
Smuldre den opp og brun den. 
Så tilsetter du tomatboksene, oregano, og en liten neve finhakket basilikum.
La sausen småkoke uten lokk, til den tykner og blir søtere. 
Min kokte i over en time. Du kan gjerne la den stå lenger. 
Den blir bare bedre dess lenger den koker. 
Smak til med salt, pepper, masse finhakket basilikum og rødvinsedikk. Kanskje også en klype sukrin.


Imens tomatsausen koker steker du aubergineskivene pent brune i olivenolje.
 Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir. De suger masse fett. 




Når alle skivene er stekt, du har revet osten, og sausen har blitt tykk og god, 
smører du en ildfast form og legger et tynt lag tomatsaus i bunnen.
 Så strør du et lag ost over, og legger på aubergineskiver.
 Gjenta dette til det ikke er mer igjen og strø ost og Pofiber på toppen.
 Ha over noen smørklatter eller litt olivenolje.




Stekes på 175g varmluft i 30 min. til osten er gyllen og sausen bobler.



Server med en grønn salat,og en rømmeklatt, eller kanskje blomkålris.
 Og hvorfor ikke litt godt i glasset!



2 kommentarer:

  1. Det ser helt nydelig ut! Elsker aubergine..
    Kjenner jeg begynner å glede meg veeeeldig til Hellasferie, når jeg ser dette!:D

    SvarSlett
  2. Den er veldig god! (sjølskryt) hehe...

    SvarSlett