Følg vår vei bort fra et liv i "sukkerheksas" klør.
mandag 24. oktober 2011
Nannahs fiskegrateng med grønnsaker, og mandellokk.
Denne gratengen kom til som en variasjon av Torskegratengen jeg vanligvis lager. Den har mer konsistens som vanlig fiskegrateng og ble riktig god.
Som vanlig koker jeg mer torsk enn jeg trenger til gratengen.Jeg elsker fiskesalat! Så da blir det fiskesalat til lunch dagen etter!
Du trenger:
4 torske stykker.
1 bit purre eller en halv løk
1 bit gul squash
1/2 middels stor fenikkel
2 ringer rød paprika
2 egg
2 dl creme fraishe
salt og sitronpepper
2-4 skiver finhakket salami
50 g malte mandler
smør
Trekk torsken først. Kok opp lettsaltet vann og legg fisken i. Kok opp og ta fisken av plata. La den trekke i 5-10 minutter.
Imens lager du grønnsakene.
Del alle grønnsakene i småbiter og surr dem blanke i smør.
Bland i den kokte fisken, salamihakk, salt og pepper.
Sett stekovnen på 175g varmluft.
Mal mandlene fint. Visp sammen egg og creme fraishe med litt salt.
Smør en ildfast form. Bland eggemassen ned i fisken. Hell det i formen og strø mandel over. Ha noen gode klatter smør på toppen, og gjerne litt revet parmesan om du har.
Ønsker du en lett og luftig grateng. Kan du skille plommer og hviter. Piske eggeplommer og creme fraishe. Stivpiske eggehvitene og blande forsiktig i gratengen tilslutt.
Stek i 20-30 min til mandlene er blitt fint lysebrune og gratengen har stivnet.
Server med smør og noen lettkokte grønnsaker eller en grønn salat.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette ser nydelig ut Nannah! Du er så flink! Bittelitt nyrevet muskat hadde kanskje også vært godt i?
SvarSlettMormors hjemmelagde fiskegrateng er noe av det jeg savner på lavkarbo, så denne skal jeg teste ut :)
Og så jeg som akkurat sto og så lengselsfullt på fiskegratengen på butikken, og endte opp med torsk ... Jeg vet hva jeg skal lage snart :D
SvarSlettFrida: Ja, muskat er sikkert nydelig her!
SvarSlettTusen takk, Magne/VG-nett...det var hyggelig!
Silje: Så bra! :)
Spennende oppskrift, så veldig godt ut :)
SvarSlettTakk for det, Ninabakke:)
SvarSlettDet såg heeeeerlig ut, da blir det fiskegrateng til middag i dag :)
SvarSlettKos deg! :)
SvarSlettÅh. Jeg har torsk i frysern. kanskje jeg skal bytte ut laksen imorgen med det isteden. Fristet veldig! :D Takk for tips!
SvarSlettLagde dette i går, og hadde restene til lunsj i dag. Det ble skikkelig godt, og ikke siste gang jeg lager fiskegratengen din :)
SvarSlettTakk til dere, Marlene og Silje:)
SvarSlettDen var virkelig god:) Brukte stavmikser på grønnsakene pga barn som ikke "tåler" det. Istedet for mandler hadde jeg litt pofiber over.
SvarSlettSå bra at det funka! Ja, Pofiber er egnet til så mye :)
SvarSlettDenne skal jeg prøve å lage til samboeren. Er så lei av å se ferdiglaget frossen fiskegrateng på mitt kjøkken.. :)
SvarSlettMå lages snart..
SvarSlett