lørdag 8. oktober 2011

Grønnsakfylt kjøttdeigform med tomater, og blomkålmos.


Noen ganger vil vi bare ha noe helt enkelt til middag, og gjerne noe som lager seg selv mer eller mindre.
Denne kjøttdeigformen er grei og ty til da. Smaker godt gjør den også! Lager du en stor porsjon har du lunch til dagen etter. Den er kjempegod kald også.


800g kjøttdeig eller blanding av svin og kjøttdeig
2 egg
2 gode ss creme fraishe
50g revet västerbottenost (eller annen smaksrik ost)
1/2 hakket løk
150-200g hakkede grønsaksrester (jeg brukte rester av grønsakblanding fra dagen før, og purre.)
1 bit (4 skiver) hakket gul squash
1 ss grov senepp
salt og pepper
1-2 skivede tomater




Bland alt untatt tomatene godt sammen. Gjerne i kjøkkenmaskin.
Smør en ildfast form med smør eller olje. Ha kjøttdeigblandingen i formen, og
glatt overflaten med en slikkepott. Legg på tynne tomatskiver og strø gjerne litt oregano  på toppen.
Drypp over med litt smeltet smør.



Stekes i ovnen på 175g varmluft i 40-45 min. Kjenn med en kniv om den er ferdig. Den er gjenomstekt når saften som pippler frem er blank.



Siden det er såpass mye grønnsaker i kjøttdeigformen valgte jeg å servere den bare med en enkel blomkålmos. Kokt blomkål og smør kjørt glatt med stavmixer rett og slett! Noen ganger er det enkleste best.
Det ble masse deilig fett/sky i formen som smakte godt på mosen.





3 kommentarer:

  1. Elsker enkle middager, denne kommer nok til å bli laget her hjemme de nærmeste dagen !

    SvarSlett
  2. Takk :)
    Det er alltid bra med enkel lettlaget mat i hverdagslaget :)

    SvarSlett