onsdag 22. juni 2011

Nannahs Torskegrateng med bacon.


Vi er glade i fisk, og denne gratengen er en gjenganger hos oss. Den er enkel, rask og ikke minst er den utrolig god! Den har ligget ute på lavkarbo.no lenge uten noen respons, og det er jeg litt skuffet over for den smaker kjempegodt!
Så nå håper jeg dere prøver den!  Et lite tips: Når jeg trekker fisk til gratengen tar jeg alltid dobbelt opp. Så lager jeg fiskesalat av resten til frokost dagen etter.


400g Torsk uten skinn og bein
1 beger Creme Fraishe
150 g bacon
1/4 stor purre
2-3 ringer rød paprika
2-3 ferske champignoner
Salt og pepper
Smør til å smøre formen

Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Legg i tinte fiskestykker (eller frossne om du har det) La vannet koke opp igjen og skru av plata. La fisken trekke i ca 10 minutter om den er tint. ER den frossen trekker du den noe lenger.


Grovhakk sopp, purre og paprika.
 La den ferdig kokte fisken renne av seg i et dørslag.
.Del den i mindre biter.Smør en ildfast form,
 og bland fisk og grønsaker.
Hell det i formen.


Klatt Creme Fraishen over og jevn ut med en slikkepott. Skjær bacon i biter og fordel over.



Sett formen i ovnen på 175g varmluft i 40 minutter. Eller til baconet er brunt og sprøtt.



La gartengen hvile noen minutter på benken. I dag har jeg servert den med dampet broccoli og smeltet smør.
Men en frisk salat, og noen sitronbåter er også veldig godt ved siden av.





15 kommentarer:

  1. Den er helt nydelig! Blir lett hekta! :)

    SvarSlett
  2. Det er ikke det verste man kan bli hekta på da..hehe..

    SvarSlett
  3. Denne såg utrulig god ut, skal prøves med det første :) Ellers også masse godt på bloggen din :)

    SvarSlett
  4. Denne skal prøves denne uken! Det samme skal flesk og duppe varianten din. Flott blogg du har.

    SvarSlett
  5. Nå er middagen fortært.
    Denne torskegratengen din vil heretter bli vår favoritt fiskegrateng. Gubben var villt begeistret han også, til tross for sitt høykarbokosthold.
    Så tusen takk for oppskriften.
    -Sanna-

    SvarSlett
  6. Så hyggelig at den falt i smak, Sanna :)

    SvarSlett
  7. Like god og mett idag.
    Denne gangen brukte jeg laks og en blanding av fersk champignon og kantarell,
    tørket Vossakvann + purre, rød og gul paprika. Det er fantastisk så godt det blir med den CF'n..... I stedet for poteter hadde vi fersk asparges.
    Jeg er så glad jeg fant oppskriften din ! :)

    SvarSlett
  8. Hørtes helt nydelig ut! Ja, det er CF'n som gjør susen:)

    SvarSlett
  9. Dette er helt klart den BESTE fiskegratengen jeg noen gang har smakt.Egentlig er jeg ikke så glad i torsk,men i denne gratengen var det knallgodt. Jeg gjorde noen endringer jeg da.Hadde i gulrøtter,kokte ikke fisken på forhånd og hadde ost og baconterninger på toppen.Nam,dette er en ny favoritt her i huset.Skal garantert stå på menyen neste uke også :)
    Elin

    SvarSlett
  10. Hyggelig at du likte den! :)

    SvarSlett