søndag 11. desember 2011

Julesjokolade.


Denne oppskriften er egentlig basert på en Delfiakake-oppskrift fra 80 tallet, men årene har den utviklet seg til å bli noe annet. Det er i grunnen bare fantasien (og hvor mange karber du vil ha) som begrenser hva du velger å ha oppi denne sjokoladen. Sånn som dette ble min i år!  Jeg bruker flytende Natren  i denne oppskriften da denne ikke skal varmebehandles, men du kan selvfølgelig søte med hva du vil! teller du ikke karber i julen er jo honning nydelig her!


1 pakke Delfiafett (du kan bruke Cocosa om du heller vil det)
3 egg
Flytende Natren (smak til kanskje trenger du ikke noe ekstra søtt?)
3-5 ss sterk kaffe
3 plater 76% sjokolade
3 store spiseskjeer bitter, økologisk appelsinmarmelade
1/2 vaniljepulver
2-3 gode never rosiner
50g grovhakkede mandler
50g grovhakkede valnøtter
50g salte peanøtter
6-7 hakkede sukkerfrie karamellsukkertøy
10 hakkede sukkerfrie gelefrukterBegynn med å grovhakke nøtter. Og hakk sukkertøy og gelefrukter litt finere. Peanøttene trenger du ikke hakke om de er små. Bland alt i en bolle sammen med rosinene. (har du tid eller lyst kan du godt la de trekke i litt Rom eller Cognac før de brukes) Du kan godt ha kokos oppi her også om du vil det. Jeg glemte det rett og slett i år!


Smelt kokosfett, sjokolade, kaffe og marmelade på svak varme eller over vannbad. Viktig at blandingen ikke svir seg så rør forsiktig mens det smelter. Ta kjelen av varmen med en gang alt er flytende og avkjøl. Visp eggedosis av egg og Natren (smak til) Bland sjokoladeblandingen forsiktig i eggedosisen med en slikkepott.  Så blander du forsiktig i nøtte/ frukt blandingen . 
Hell blandingen over i en bakepapirkledt liten langpanne.Sett formen kaldt til sjokoladen er helt stiv. Deles i små ruter med en skarp kniv, 
og oppbevares kaldt i tett boks.
Nytes til kaffekosen eller på julens kakebord. her servert med kanelkaffe med kremdott.

2 kommentarer:

  1. Det så godt ut! Tror jeg må prøve noe lignende når jeg lager de tradisjonelle rissjokoladene mannen min MÅ ha til jul :-)

    SvarSlett
  2. Veldig lettvint, og veldig godt! Kan absolutt anbefales :)

    SvarSlett