En klassiker av en rett i dag. Opprinnelig brukes det kylling,
men den blir minst like god med kalkun.
men den blir minst like god med kalkun.
Dette er ikke mat for de fettskremte, og det er kanskje en smule ondskapsfullt
å legge den ute i disse tider med smørmangel, men vi tar sjansen!
Smøret spiller nemlig en slags hovedrolle her, og det er MYE av det!
å legge den ute i disse tider med smørmangel, men vi tar sjansen!
Smøret spiller nemlig en slags hovedrolle her, og det er MYE av det!
Vi kjøper kalkunfileter i Sverige. De er rimelige, store og fine.
Og ikke minst smaker de godt!
Og ikke minst smaker de godt!
Dette trenger du:
Ca 1 kg kalkunfilet
200g smør
Frisk Rosmarin og persille
1 hvitløkfedd
Skall av en klementin
Saft av 1/2 klementin
1 egg
Pofiber, salt og pepper til panering
Først lager du kryddersmør av romtemperert smør, finhakkede urter og hvitløk, og skall/ saft fra klementinen. Dette glemte Hansel. Derfor ble det litt mer kludrete å lage fyllet, men det smakte likte godt!
Del filetene i fire like store deler. Legg en og en i mellom to ark plastfolie og bank dem lett med et kjevle så de får omtrent dobbel størrelse.
Legg fyll (kryddersmør) på den ene halvdelen, og brett den andre delen over.
Bank de forsiktig sammen.
La de ferdig fylte filetene hvile i kjøleskapet i minst 20 minutter. Pisk egg i en skål. Fyll en annen skål med en blanding av Pofiber, salt og pepper. Dypp filetenene forsiktig først i egg, så i Pofiber. Dette kan være litt vanskelig å få til uten at fileten går opp i liminga så og si, men fortvil ikke. Egget forsegler det hele så fyllet holdt seg på plass. Stek filetene i smør til de er lett gyldne på egge sider. La de ettersteke i stekovnen i 15-20 minutter på 175g etter hvor tykke de er. Vi har en stekepanne som kan settes rett i ovnen. Har du ikke det legg de bare på en stekeplate.
Hansel serverte filetene med blomkål/brokkolimos og tomat. Alle slags grønne grønnsaker passer godt som tilbehør her. Jeg må si at dette ble meget vellykket. Kjøttet blir herlig saftig og velsmakende!
Hvor får man tak i pofiber? Har aldri sett det, liksom... :)
SvarSlettDu bør kunne finne det i helsekostbutikker, men om du ikke finner det kan du godt bruke malte mandler.
SvarSlett