mandag 7. mai 2012

Pølser med stuet squash.


Det er tross alt hverdagene det er flest av, og noen ganger vil vi lettvint middag. 
På denne tiden av året har butikkene bedre utvalg av pølser
 med høyt kjøttinnhold og lite karbohydrater enn ellers.
 Så da kan man godt velge pølser iblant.


Squash er en av mine favorittgrønsaker!
 Den smaker mildt og godt. Har bare drøyt 2 karber pr 100g.
 Den er god rå, stekt, gratinert, i gryter og i gratenger.
 Og ikke minst stuet!
 Dette er en av våre favorittmåter å tilberede squashen på.
 Den blir best på smak og du får ut mye av vannet om den skjæres i skiver/biter, saltes, 
og får renne av seg i et dørslag 1/2 -1 time,
 men den må ikke om du har dårlig tid.


Til 2 personer trenger du:

1 middels squash (gul,grønn eller lysgrønn)
1 10cm lang bit purre
smør
1 dl fløte
salt og pepper
gressløk
nymalt muskat

Del squashen i terninger, salt den og la den stå minst 1/2 time.
 Skyll av saltet og tørk den godt.
Del purren i skiver.
 Stek squash og purre godt i smør til squashen begynner å få farge.


Hell på fløte og la den stå og småputtre til fløten tykner.



Smak til med salt,pepper og muskat, og klipp godt med gressløk over.
Her er den servert til pølser, men kan brukes til all slags kjøttretter, 
også til laks ...gjerne med sitron isteden for muskat til fisken.


2 kommentarer:

  1. Ser godt og spennende ut! Jeg har liksom aldri fått helt teken på squash, jeg. Synes det blir så bittert innimellom, men ikke når man tar av skallet da. Skal prøve dette!:D

    SvarSlett
  2. Jeg har visst aldri fått en bitter squash jeg! Kanskje liker du den gule eller lysegrønne bedre? Vel verdt å prøve:)

    SvarSlett